Parkernes fremtid – Sommerland Sjælland

I forlængelse af vores præsentation af årets nyheder i de danske parker, vil vi gerne præsentere lidt ekstra for vores følgere her på sitet. Derfor bestræber vi os på de næste ni fredage at kunne bringe en fyldig reportage fra hver af de danske forlystelsesparker og sommerlande. Her vil vi snakke nutid, fremtid, visioner, investeringer og meget mere, med de forskellige dejlige danske parker. Vi starter med Sommerland Sjælland
Vi har snakket med Kåre Dyvekær fra Sommerland Sjælland om parkens fremtidige ambitioner. Han fortæller blandt andet at man I parken har en langsigtet plan på mellem 6-8 år, hvor besøgstallet skal stabiliseres omkring de 250.000 gæster årligt. I den nærmeste fremtid vil parken fornye deres Go-Kart bane med et helt nyt koncept, der er stærkt inspireret af det populære konsolspil, Mario-Karts.
Go-Kart banen bliver nu længere og får nye karts, men den store nyhed er at man nu med seks knapper på rattet kan aktivere ting, og hæmme de andres mulighed for at vinde – det kommer til at hedde Samy-Karts, og det er inspireret af det velkendte konsolspil, Mario Karts.”
lyder det fra den øverstkommanderende. Kåre fortæller I den forbindelse også, at en af hans ansatte sideløbende læser til robotingeniør, og han har kunnet bidrage med en masse til det banebrydende projekt, med selvudviklede og innovative løsninger.
En af blot mange ting, man kan aktivere med sin mobiltelefon i parken, er vandkanonerne her. 
Man fornemmer I snakken med Kåre, at bevidstheden om rollen som en familiepark med kæmpestort F virkelig er stor, og I stedet for at investere stort og voldsomt, som nogle parker har gjort med succes (læs: Djurs), andre med mindre (læs: BonBonLand), vil man tænke anderledes kreativt ud af boksen, uden at det nødvendigvis skal kræve alt for store enkeltinvesteringer. En ting parken har udviklet gennem de senere år er deres mobilapp, som både skribent og Kåre er enige om er langt foran alle andre, både herhjemme og I hvertfald I Europa, hvis ikke hele verden! Her vil man også fortsætte det gode arbejde, og give gæsterne endnu flere muligheder. Lige nu er det ikke fordi at mobilsatsningen kaster de store knaster af sig, eller som Kåre selv siger det:
”Det er småting – ikke i nærheden af break-even. Men vi satser meget på det i fremtiden, og vil også have profit ud af det.”
En anden spændende nyhed som Kåre giver os, er et samarbejde med Leisure Experts Group. Et hollandsk firma, som indtil februar 2017 gik under navnet Jora Entertainment, et navn der sikkert vækker lidt opmærksomhed hos de faste læsere – det er eksempelvis dem der har lavet hele Bondegårdsland og nu det nye asiatiske område I Djurs Sommerland. Planen er at binde parken bedre sammen, og det må man sige Jora – eller LEG som vi nu kan kalde dem – er eksperter I. I en nærmere fremtid vil Vildkatten få en ordentlig overhaling, forhåbentligt et nyt navn, og forlystelserne I området vil ligeledes blive retematiseret. Derudover tilføjer Kåre, at der kan komme to-tre mindre forlystelser yderligere I området, men vil naturligvis ikke løfte sløret for temaet endnu – vi venter I spænding!
Selv en Pinfari kan blive flot at se på med lidt maling og en overhaling fra Jora Entertainment!

Også Westernlandet vil blive udvidet ned mod pizzeriaet og kiosken, og formentlig også få en tur I LEG-maskinen. Yderligere har parken helårsansat den nuværende tematiseringsansvarlige, som også kommer til at bidrage med en masse til at binde hele parken bedre sammen.

Til spørgsmålet om den helt store enkeltsatsning I den to-cifrede millionklasse, afviser Kåre Dyvekær helt at gå den vej. ”Vi skal være gode til at være små og skabe en unik og hyggelig familieoase, for familier med børn op midt I teenageårene.” lyder det blandt andet I en kommentar fra ham, og det fortæller alt om den fornuftige bevidsthed der er I den nordvestsjællandske familiepark. Vi håber nu alligevel, at der en dag står en enkelt signaturrutschebane fra en af de store producenter, men har fuld respekt for den bevidsthed, og den park I præsenterer, allerede nu I 2017.
”Jeg forstår ønsket, men vi prøver rigtig hårdt at være tro mod en strategi, der ikke går i den retning.”
lyder de sidste ord fra Kåre Dyvekær, inden vi takker af. CoasterClub Denmark kan ikke vente med at se hvad fremtiden bringer, og nyheden om Leisure Experts Group er helt sikkert den bedste nyhed der er kommet ud fra jeres park I nyere tid – det er I hvertfald skribentens holdning!
Tak til Kåre for et fint interview, og held og lykke med 2017 sæsonen, og fremtiden – vi holder øje med jer hele vejen!
Artiklen er skrevet og redigeret af Alexander Poulsen, CoasterClub Denmark – udgivet 31/3-2017