Parkernes fremtid – Knuthenborg Safaripark

I denne uges udgave af vores nye serie, Parkernes fremtid, slår vi et smut forbi den hyggelige dyrepark I Maribo på Lolland, nemlig Knuthenborg Safaripark. Her har vi fået en snak om fremtiden med hr. Knuthenborg, Christoffer Knuth, der er parkens ejer og daglige leder, og I øvrigt søn af parkens stiftere.

Congo Splash var den første store satsning fra den lollandske safaripark.

Parken har mærket en seriøs fremgang de seneste par år, og er I samme periode begyndt at investere stort I mere avancerede forlystelser – først kom den store vandrutschebane Congo Splash, dernæst det store legeland Limpopoland, og nu åbner parken som bekendt deres første rutschebane.
Der er tale om et helt nyt koncept fra det anerkendte tyske firma Gerstlauer, og vi fra CoasterClub Denmark er meget begejstrede for valget af netop tyskerne – de danske parker har en lang og god historie med Gerstlauer, og baner som Vild-Svinet og Hankatten I BonBonLand, Fårup Sommerlands Lynet samt Djurs Sommerlands første store rutschebane, Thor’s Hammer, er alle baner som tyskerne har leveret med stor succes. Denne bane er dog målrettet hele familien, og derfor er vognene også specielt designet til at kunne rumme alle størrelser. Selve layoutet er et helt traditionelt et af slagsen, og længden på 100 meter antyder også at der er tale om en familiebane. Det højeste punkt vil være 6 meter højt, og så vil parken tematisere banen efter et gammelt lokomotiv.

Helt nyt vognkoncept fra Gerstlauer - ingen bøjler eller seler, men nærmere noget der minder om en båd til en logflume. Far, mor og barn får muligheden for at sidde i samme vogn!

 

“Det glæder mig, at I kan lide vores producent – Gerstlauer. De har flere steder fået rigtig gode anbefalinger, så vi tror på dem. Banen åbner den 25. maj 2017, og den kommer til at hedde Kampala Express og være tematiseret i retning af et gammelt tog.”

lyder det fra parkejeren. Man kan ikke lade være med at drage paralleller til den svenske park Kolmården, når man kigger på udviklingen I Knuthenborg. CoasterClub Denmark besøgte selv den svenske park sidste sommer, for blandt andet at opleve den enorme RMC Hybrid rutschebane Wildfire, og var ellevilde med den store satsning I den enorme dyrepark udenfor Norrkjöping. Knuthenborg erkender dog også at de selv har været på en lignende tur I selvsamme park, for at lade sig inspirere og se hvordan udviklingen kan gavne en park, som på mange måder har mange ligheder med den danske safaripark.

Som det kan ses, kan både store og små sidde sammen i rutschebanen

Vi har dog fuld forståelse for at udviklingen I Knuthenborg skal foregå I et passende tempo, men er begejstrede for jeres inspirationstur – tag endelig også en tur over atlanten og besøg Busch Gardens parkerne, hvis I mangler inspiration! Kampen om det sjællandske og tyske marked er I den grad åben for Knuthenborg, og vi tror som bekendt på at investeringer I forlystelsesoplevelser af høj kvalitet er vejen frem – også for jer. Til spørgsmålene om mål med det tyske marked, fremtidens visioner og parkens ambitioner er parkejeren lidt mere tilbageholdende.

”I relation til dine spørgsmål, så er der meget jeg ikke kan svare på. Årsagen er, at vores branche ændrer sig enormt, så at spå meget mere end to år frem i tiden er svært.”

lyder det afsluttende fra Christoffer Knuth. Vi takker for jeres åbenhed og ikke mindst for jeres retningsskift, når det kommer til investeringer I store forlystelser – bliv endelig ved med det!

Vi følger op med en rapport fra Knuthenborg d. 25. maj, når Kampala Express, parkens første rutschebane (eller I entusiastsprog, første credit), åbner op for offentligheden. Vi glæder os til at besøge jer og følge jer fremover. God vind I den kommende sæson, og fremtiden! Vi holder øje med jer!

Artiklen er skrevet og redigeret af Alexander Poulsen, CoasterClub Denmark