Nyhedsoverblik

Sæsonen 2021 i de danske forlystelsesparker

Noget af det mest spændende ved vores hobby er at følge parkernes udvikling og alle de nyheder de hvert år præsentere. Denne sæson er ingen undtagelse og vi bringer hermed dette års “Nyhedsoverblik”!Bakken

På Dyrehavsbakken er der lagt op til den mest spændende sæson i årevis, i hvert fald på forlystelsesfronten! – Her er der nemlig ikke bare én, men to teltholdere, der har investeret i en ny forlystelse til 2021.

Sidste år måtte vi vinke farvel til den klassiske stålrutschebane, Racing, der efter 48 års tro tjeneste kørte sin sidste omgang. Pladsen hvorpå Racing har stået i knap et halvt århundrede blev herefter ryddet, for at gøre plads til en ny beboer.

Erstatningen er en karussel i den vilde ende, nærmere bestemt en Move It-24 fra Hollandske KMG. Græshoppen“, som karussellen er blevet døbt, er en forlystelse der udover at rotere dig rundt i høj fart også vender dig på hovedet op til flere gange! Det er den første af sin slags i Danmark og vi glæder os til at se, hvordan den bliver taget imod af parkens gæster!

Du kan nemt blive rundtosset, bare af at se på Græshoppen! Foto: Bakken Facebook

Men vent, der er mere! For som sagt har en anden teltholder også set sit snit til at præsentere en ny forlystelse i år. – “Tidsmaskinen” er en ny innovativ familie-forlystelse fra Zamperla, hvor gondolerne roterer vertikalt på 4 arme, der ligner at de konstant er ved at ramme ind i hinanden. Det er de selvfølgelig ikke, men dette og forlystelsens udseende generelt gør, at også tilskuere vil blive draget af den.

Tidsmaskinen er en ganske unik forlystelse! Foto: Bakken Facebook

Tidsmaskinen er den første af sin slags i Nordeuropa og den står klar til at åbne – sammen med Græshoppen – til Bakkens officielle sæsonstart d. 26. marts.

Tivoli

Halloween er det seneste årti blevet en essentiel del af de danske parkers sæson og her er det især de såkaldte “scaryhouses”, der er hovedattraktionerne. Midlertidige forlystelser – bygget kun til Halloween – hvor man på egne gåben kan begive sige gennem et spøgelseshus fyldt med levende skuespillere.

I udlandet har man dog også haft succes med at bygge permanente scaryhouses og nu er turen endelig kommet til Danmark, nærmere bestemt Tivoli, som i år kan præsentere Danmarks største permanente scaryhouse!

Villa Vendetta” er navnet og det er H.C. Andersen Slottet der skal huse den nye uhyggelige forlystelse.

I det smukke H.C. Andersen Slottet flytter familien Vendetta ind i løbet af 2021. Foto: Mikkel Trudslev Jensen

“Turen går først igennem den hjemsøgte herskabsvilla, og har gæsterne modet til at gå planken ud, ender de i en skummel kælder, hvis hemmeligheder ikke røbes her. Der er tale om en rejse tilbage i tiden med referencer til i dag og til Tivolis ikoniske karakterer. Der er overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.”

– Pressemeddelelse, Tivoli

Tivoli har investeret et tocifret millionbeløb i den nye attraktion, som tager gæsterne gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 uhyggelige kvadratmeter.

Der bliver tættere på Tivolis åbning af sommersæsonen, den 27. marts, sat officiel dato på selve åbningen af Villa Vendetta.

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland er det efter indvigelsen af parkens nye rutschebane Saven i 2020, blevet tid til at bygge en nye forlystelse for de små gæster.

I den nordjyske park har man nemlig i år valgt at satse på “Skovturen“.
En tematiseret bilbane, der som navnet antyder vil tage gæsterne med på en hyggelig køretur gennem skoven.

Konceptbillede af Skovturen. Foto: Fårup Sommerland Facebook

“Skovturen tager dig på en hyggelig ekspedition gennem skovlandskabet – forbi plaskende vandfald, den eventyrlige dyrehøj og skovhuggerens hjem – mod Fårup Savværk! Så det er bare at hoppe om bord og nyde turen!”

– Pressemeddelelse, Fårup Sommerland

Skovturen, som kan prøves af børn fra helt ned til 0 år vil stå klar til parkens åbning d. 30. april.

Legoland Billund

Omkring dette tidspunkt sidste år, skrev vi om hvordan Legoland Billund på daværende tidspunkt ville åbne et stort nyt tematiseret område i form af Lego Movie World. – Men som bekendt, så ville omstændighederne at Legoland blev nød til at udskyde den store indvigelse til 2021.

Et år er der gået og denne gang skulle den være god nok, selvom vi endnu ikke har en fast dato på hvornår det nye område åbner. Legoland Billund må nemlig ikke åbne deres indendørs forlystelser sammen med resten af parken d. 27. marts og da hovedattraktionen i det nye område, “Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight” er en indendørs såkaldt Flying Theatre-forlystelse har man valgt at vente.

Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight bliver den første af sin slags i landet! Foto: Legoland.dk

Den store udvidelse af parken er tematiseret med de populære film i fokus og her kan man opleve hele 3 nye forlystelser. Den største af dem, som nævnt ovenfor, bliver sågar Skandinaviens første Flying Theatre-forlystelse, hvor man kommer til at svæve foran et gigantisk lærred og bliver suget ind i Lego-filmenes verden. Derudover finder man også “Apocalypseburg Sky Battle” i det nye område, som er en interaktiv forlystelse, der minder meget om Sky Roller på Bakken, men med et andet design fra en anden fabrikant. Ydermere leverer Zierer også et familie-droptårn til området, som får navnet Unikitty’s Disco Drop“.

Vi ser frem til at gå på opdagelse i det nye område når det åbner!

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden har de seneste år ikke været blege for at tilføje nye forlystelser til deres udvalg, og i år bliver ingen undtagelse. Sidste år bød vi velkommen til Himmelrum, som var en forlystelse for vovehalse, så i år er det blevet tid til at tænke på de mindste i familien. Det har man valgt at gøre med “Solstorm“. – En lille snurrende karrusel, hvor alle kan være med. Den nye børneforlystelse erstatter Jeep Safari, som har stået i parken siden 1985.

Alle aldre kan blive rundtossede i denne fine lille karrusel. Foto: Tivoli Friheden Facebook

Solstorm står klar sammen resten af parken til åbningen d. 1. april.

Sommerland Sjælland

I Sommerland Sjælland gør de tingene på deres helt egen måde, og sæsonen 2021 er ingen undtagelse. Årets nyhed er nemlig flere kugle-trille baner, hvor gæsterne kan trille kugler frem og tilbag. Der vil være forskellige forhindringer på vejen, som kuglen kan støde ind i og løbe igennem. Banerne vil starte i godt og vel fire meters højde, i et tårn med fire baner. Herfra kan gæsterne løbe om kap med trækuglerne, og følge deres færden gennem de 50 meter lange baner. Navnet på forlystelsen er “Vilde Kugler“, et navn som gæsterne selv har været med til at vælge gennem Sommerland Sjællands Facebook-side.

Parkdirektøren fremviser trækuglerne, der kan løbe gennem de nye baner. Foto: Sommerland Sjælland Facebook

På samme Facebook-side har man de seneste måneder kunne se videoklip fra værkstedet, hvor parken har delt flere spændende opslag om den fremtidige tematisering, og det ser yderst lovende ud. Både western og asiatisk tema er på tegnebrættet!

Sommerland Sjælland kendetegnes ofte ved at inddrage sine gæster med interaktive og kreative løsninger, og igen i år kan gæsterne se frem til nye tiltag på den front

På den mobile front kommer der 2-3 ekstra ting, som nu kan aktiveres fra vores app, og så laver vi en “enarmet tyveknægt” for vores sæsonkortholdere, så de kan prøve lykken i forbindelse med besøget og spille sig til små og store præmier, eksempelvis opgraderinger på menuer og lignende.

Kåre Dyvekær, direktør i Sommerland Sjælland

Sæsonkortholderne kan altså se frem til flere fordele, når de besøger det hyggelige sommerland i 2021. Kåre Dyvekær fortæller også at man fortsætter med sten-saks-papir legen, hvor hver 42. køb i en kasse udløser muligheden for 10% rabat, hvis gæsten kan slå sommerværten i den gode gamle leg!

Sommerland Sjælland meddeler at det er planen at åbne op for Vilde Kugler og resten af parken d. 13. maj.