BonBon Land 5-5-19

Det første vi møder er en form for gravplads for de hedengangne figurer fra BonBon universet

Her ligger den gamle myretuerutschebane, som har stået flere steder i parken.
Det er lidt foruroligende hvor mange ellers fine figurer der bare hænger ud her, sammen med et par gamle forlystelser – Dillen og Fluesmækkeren
Også den gamle haj fra Hurlumhaj har fået lov at mærke tidens tand – alt dette til frit skue som det første en gæst ser. Meget indiskret må man bare sige.
Børge Bæver bød velkommen ved ropedrop, og kunne næsten ikke vente til klokken slog 10.
Slaraffenland havde fået ny facade, og butikken bugnede af en overraskende stor egen del slik og merchandise, men mindst lige så meget fra mange andre verdener, Harry Potter bl.a.
Spruttens gamle plads (én af dem) er nu hjem til dette legeområde
Sprutten står nu her, ganske som altid før.
Her var der engang en indianersti, der førte hele vejen rundt om den lille ø omringet af vand. Nu er det lukket fuldkommen ned, og tilgroet over længere tid – det er tydeligt
Før i tiden lå her en kloaklabyrint med et kaninbjerg ovenpå sig, fyldt med BonBon kloakrotter og levende kaniner. 2019 blev året hvor BonBon Land åbnede denne søde lille blomsterlabyrint.
Børnene hyggede sig med at nå ind til midten og ud igen, og det er jo det vigtigste – men det stopper også her.
De sidste grumme rester af Hurlumhaj. I det mindste er skiltet der hang på pælene blevet pillet ned. Æret være dets minde!
Her stod der engang en madbåd.
Fem både klar til dagens gæster, i decimerede rammer i forhold til fordums tid. Så meget sø der kunne bruges bedre her!
Havde et aha øjeblik da det gik op for mig at Pelle Piratsprøjt er piraten på toppen af indgangsporten. Dagens aha øjeblik, og så en brat opvågning…
MAN KAN IKKE LÆNGERE TRÆKKE SVÆRDET OP AF STENEN!? Eller, der har man jo aldrig kunnet, men nu kan man ikke engang give den et forsøg. Heksen i hjørnet er også stoppet med at sige sin ellers ikoniske scene: “Aahaaahaaaa, ka’ du ik’ få sværdet op af stenen!” fulgt op af et “så’ der suppe!” fra Sorteper ved gryden. Lille BonBon anekdote…
Der var engang et fort her, mindes jeg. Generelt er hele Sørøverstien komplet decimeret, og de nye elementer spiller på ingen måde ind med de gamle, forfaldne objekter
Øyvind Ørevoks er også træt af det hele
En tendens jeg ikke kunne undgå at lægge mærke til, var disse hegns indtog i hele haven. Her var engang en forlængelse af Sørøverstien, hvor man kunne gå over krokodiller på vandet.
Til venstre lå der engang et stort piratskib, som en del af Sørøverstien. Nu er det stumper der prøver at få det hele til at hænge sammen med bøgeflis.
Ham her var her stadig, og sagde stadig sin ting. No spoilers, jiewjæjowww
I dette hjørne var der engang en lille is og burgerbar, med fin terrasse til venstre ud til søen. Nu er der brændenælder bag et hegn.
Store dele af søen med Andemadsbådene er lukket af, og benyttes ikke.
I dette hjørne stod der engang to Nautic Jets, selvbetjente. Nu er denne tidligere havn til Andemadsbådene lukket helt af.
Den gamle køreskole er blevet til en moonkart bane i funktionsbygningen til Pelle Piratsprøjts baghave – ganske tilgroet og som nok engang decimeret.
Pelle Piratsprøjt, der lever af sommerdage med femogtyve grader, var af naturlige årsager ikke i nærheden af at være i betragtning til at kunne åbne. Her stod i gamle dage Fluesmækkeren, som vi så ved indgangen. Men Pelle Piratsprøjt krævede som bekendt flere ofre
Her stod engang ZimzalaBon, en børnerutschebane fra Zierer – undertegnedes første bane nogensinde. I dag Den Våde Delfin, der nøjagtig som Pelle Piratsprøjt tog sig en fridag grundet det “kolde” vejr. Ikke sommer, men vi behøves heller ikke være sarte…
Her stod der også engang en lille børnekarrusel med forskellige BonBon dyr, blandt andet end rotte der brækkede sig noget så gevaldigt – det var fandme tider! Self-operated, ligesom mange andre hedengangne forlystelser.
Nyt udgangssystem i Vild-Svinet. Over en længere periode er souvenirbutikken udfaset og den oprindelige udgang er nu komplet blokket, lokalerne bruges nu øjensynligt kun til Halloween Scare mazes
Jeg kan kun lige forestille mig hvor dårligt det her kan gå, når der virkelig kommer run på en dag. I dag kørte de retfærdigvis nok kun med en enkelt vogn, men med flere vogne vil det nemt gå hen og blive forvirrende.
Indhegnet ukrudt. Suk.
Han-Katten har også fået et foretaget et indgreb, og den original indgangsport er nu lukket af med spånplader. Den nye indgang går igennem siden af radioen, der stadig spiller munter jazz i ny og næ
Han-Katten kørte dog stadig fremragende og er uden tvivl parkens mest behagelige og mest underholdende rutschebane.
KrageTræerne var nede fra morgenstunden, uden nogen yderligere forklaring. Så den teste senere, men ikke med mennesker i.
Her stod Kaninus, den anden udgave af Zimzalabon, i det kortlivede projekt Fjumse-By. Det forsvandt altsammen igen efter et år.
Her er resterne af hytterne fra Fjumse-By, nu placeret midt i parken.
Det her plejede også at være en selvbetjent karrusel i et meget børnevenligt tempo – nu står den stille for altid.
Der er så fantastisk meget plads i den her del af parken, og så lidt er det brugt på. Den her moonkart bane trænger til kærlighed, og området omkring trænger til kærlighed!
Western Grillen så lukket ud, og western området generelt er også decimeret.
Der var dog kørt en skinkekutter ind til at servicere gæsterne
Brugte ikke tid af mit liv på at lede efter guld, men jeg gætter på det er svært.
Fort Bison er vel efterhånden signatur-ride i westernlandet.
Her var der engang en scene, hvor BonBon klovnen BangBang afholdte sine shows.
Har altid leget med tanken om et Enterprise, gerne den nye generation, lige i det her hjørne. Sikker investering der ville sætte liv i Westernland igen.
Den gamle skydebane er nu blevet til en spille-hal med den ene skrækkelige maskine efter den anden
Den her måge kunne man engang få adgang til via Høvdingestien. Nu er den lukket fuldkommen ned, og det eneste man kan komme til på øen er Mågeklatterne.
Lad os se på lidt hegn, inden vi slutter af i Bæverrafting. Alle de små øer er lukket ned, de står hen, og hegnet afskærmer det fra samtlige gæster
I gamle dage var der både Kysseøen, Madpakkeøen og andre øer, man kunne få adgang til via hyggelige broer. Nu er det lukket ned og groet til.
Dillen er blevet fjernet, og hele det hjørne er blevet lukket ned af hegn, med andre ord – BonBon Land er blevet decimeret. Det er den nemme løsning man er gået med her.
Her stod der engang en fin lille flatride, Dillen. Nu er dette område simpelthen ikke en del af parken længere!?
Dette skilt blev dog sat fast senere på dagen, men ikke kønt at starte dagen ud med
I gamle dage kunne man gå hele vejen rundt om den lille krokodillesø, og ud på den lille krokodilleø. Alt det er nu lukket ned af det grønne hegn.
Her kunne man gå videre ud på opdagelse i et område, hvor der tidligere også har været en selvbetjent Rundt-på-hovedet karrusel.
Man kan med andre ord slet ikke bevæge sig rundt og nyde udsynet af den smukke raftingbane. Det er virkelig syndt, at man har valgt denne forsimplede løsning!
Den her vender vi lige tilbage til lidt senere
Der var mange ting der overraskede mig på Bæver-rafting. Mange ting der ikke virkede. Men det her var alligevel den største forskrækkelse! Den ene vandfaldsvæg slukket, erstattet med kolde og grå betonklodser.
Det giver altså bare en halvkold og trist oplevelse at sejle igennem sådan noget her. Især når man får taget billede på turen lige inden….
Og som om det ikke var nok, så slutter man af med at møde det her. En cyborg-bæver der minder om noget fra Terminator filmene! HVAD ER DET DER, BONBON LAND?!
Vi slutter af ved den gamle scene, hvor Peter Drillepind og BonBon dyrene lavede gak og løjer for publikum i alle aldre. Nu ser det sådan her ud, et meget fint symbol på tilstanden i parken.

Det er en synd og skam at se sin hjempark i en sådan tilstand, uden at være i stand til at kunne gøre noget aktivt for at ændre det. Så mange ting har ændret sig til det værre i den her park, og hele dens ånd og sjæl hænger i en virkelig tynd tråd. Jo flere år der går uden investeringer, uden fuldkommen rengøring, vedligeholdelse og optimeringer, jo værre bliver det simpelthen. Alle forlystelser bærer præg af at være slidte og brugte, på ingen måde forsøgt renoveret og malet i mange tilfælde, og vandet i hele parken er algegrønt og overbefængt af blade, skrald og sager. Opbevaring af baggage ved forlystelserne fungerer heller ikke optimalt alle steder, og på travle dage vil det skabe en enorm udfordring for både gæster og personale. Jeg håber virkelig at virkeligheden kan komme tilbage til denne park, men jeg har svært ved at se det for mig, efter mit besøg d. 5-5-2019.